Així pots crear la teva empresa online pas a pas

Des de la presència digital, a la valoració d’operacions a internet i en la majoria dels tràmits la Gestoria León Tomás t'ajuda a resoldre dubtes i acompanyar-te en tot el procés

Crear una empresa és un procés complex que comporta passar per diverses etapes i prendre decisions difícils i importants, però a més, si aquesta empresa que volem crear és online, hem de tenir en compte altres factors, ja que no és el mateix tirar endavant una empresa física que una empresa digital. Per tot, cal seguir passos específics relacionats amb la presència digital. 

 

Crear una empresa online

I és que per crear una empresa digital s’ha de demanar una sol·licitud del certificat digital, l’alta de l’empresa a Hisenda i a la Seguretat Social, la certificació negativa del nom de la societat, disposar d’un compte bancari online, demanar el CIF provisional de l’empresa, la forma de la societat davant de notari i la inscripció en el registre mercantil. En tot això, des de la presència digital, a la valoració d’operacions a internet i en la majoria dels tràmits de la constitució de l’empresa, des de Gestoria León Tomás et podem ajudar, resoldre dubtes i acompanyar en tot el procés.

 

Idea, pla de negoci i investigació

Abans de crear una empresa, primerament hem de tenir clara la idea o si no, haurem d’identificar una idea de negoci basada en els interessos i la demanda del mercat. La idea és el pas més important a l’hora de crear una empresa digital. Per fer-ho possible, s’ha d’investigar el sector a nivell digital al qual ens volem dedicar i la competència per detectar les oportunitats i els reptes als quals ens enfrontarem. També haurem d’identificar el públic objectiu i investigar les necessitats específiques en el món digital. A més, haurem de desenvolupar un pla de negoci que inclogui la descripció del negoci, un estudi de mercat i anàlisi de la competència. En aquest apartat, tindrem en compte el pla de màrqueting, la previsió de vendes, l’estructura organitzativa, els detalls financers i el disseny d’una estratègia de finançament. Igualment, s’haurà de valorar si es tractarà d’una plataforma, un comerç electrònic, un servei de subscripció, etc.

 

Desenvolupament de marca digital

A l’hora de crear la marca digital, hem de reflectir valors i personalitat, per la qual cosa ens hem d’assegurar escollir un nom de domini i un disseny de lloc web coherents amb la marca.

 

Creació de la web

Hem de crear i desenvolupar una web atractiva, intuïtiva, fàcil de navegar i a la que sigui fàcil vendre o contractar un servei. Si és aplicable, podem valorar la creació d’una aplicació mòbil per als clients. La web haurà d’incloure una passarel·la de pagament segura per a transaccions en línia i oferir diverses opcions de pagament per als clients.

 

Compliance legal i seguretat en línia

Assegura’t de complir amb les lleis i regulacions del comerç electrònic i implementa mesures de seguretat per protegir les dades dels clients, per aquests temes pots comptar amb l’experiència de la Gestoria León Tomás, que també et pot ajudar amb la comptabilitat, la gestió d’inventari i altres processos operatius. Consulta amb professionals legals per assegurar-te que compleixes amb les lleis i regulacions digitals i actualitza les pràctiques de privadesa i termes i condicions regularment.

 

Estratègia de continguts i màrqueting digital

Desplega una estratègia de continguts que ofereixi valor afegit als teus clients i sota criteris de posicionament SEO. Fes servir altres tècniques de màrqueting digital a través de perfils de xarxes socials, anuncis pagats a internet per fer créixer la marca i valora la possibilitat de fer màrqueting d’influencers. Supervisa les analítiques de la web i ajusta les estratègies segons el comportament dels usuaris i estigues al dia de les darreres novetats tecnològiques i les tendències del mercat. També dins de l’estratègia digital has de destacar serveis o ofertes especials amb campanyes d’anuncis puntuals i fomenta els testimonis dels clients per construir confiança.

 

Servei d’atenció al client digital

El servei de postvenda i la possibilitat d’aclarir dubtes resoldre possibles incidències és un factor clau a l’hora de crear l’empresa. Estableix un sistema de suport al client en línia amb correu electrònic, xat en directe i suport telefònic. Respon el més ràpid possible a les preguntes i preocupacions dels clients i usuaris.